Dankbaar

Posted: 28th augustus 2019 by Inger van Nes in Columns
Tags: , , ,

28 augustus 2019. Het is vandaag mijn vijfde verjaardag. De verjaardag van mijn ongeluk.
Feitelijk van mijn leven, deel twee.

Deze verjaardag zet me sinds vier jaar ieder jaar meer aan het denken dan mijn feitelijke geboortedag. Wat is er veranderd ten opzichte van een jaar geleden? Wat waren mijn voornemens en kon ik die uitvoeren?

Dit jaar was ik in de voorbereiding meer bezig met dankbaarheid.
Dankbaarheid naar mijn familie en mijn goede vrienden.

De afgelopen vijf jaar heb ik mijzelf talloze keren afgevraagd hoe anderen dat doen, als je niet zo rijk gezegend bent met goede mensen om je heen als ik.

En dat deed mij steeds meer beseffen dat ik nooit was geweest waar ik nu ben zonder jullie, zonder jou, om mij heen.

Zonder familie die onvoorwaardelijk van mij houd. Zonder vrienden die mij steunen waar ze kunnen. En zonder Jitske – mijn mooiste hond – om me thuis te gaan voelen in de eenzaamheid van mijn nieuwe bestaan hier in het dorp.

Mijn verhaal en leven deel twee is nog niet af.
Maar ere aan wie ere toekomt.

 1. Paul Smit schreef:

  Mijn ongeluksdag en tevens mijn geluksdag is Hemelvaartsdag 14 mei 2015. Toen werd ik met succes geopereerd aan een kwaadaardig gezwel. Dat gezwel was bijna fataal. Na de operatie volgde een langdurig genezingsproces.

  Ik ben alleenstaand en heb geen directe familie en weinig echte vrienden. Bij mij kwam de hulp echter uit de totaal onverwachte hoek. Tot op de dag van vandaag ben ik de mensen die ineens hun hand uitstaken en me door een moeilijke periode heen hebben geholpen dankbaar.

  Ook ik heb me weleens afgevraagd hoe dat bij andere slachtoffers van een ernstig ongeluk of ernstige ziekte is gegaan. Jij hebt het geluk van een grote vriendenkring en de hulp van je familie. Ik had dat dus niet maar werd toch bijgestaan. Hulp vanuit de Kosmos? Absoluut!!

  Ik moet nog even om de 5 jaar vol te maken maar herken dus wat je schrijft. En ja, ook ik leef een tweede leven.

 2. Doortje schreef:

  šŸ™‚

  mooi om te lezen, thanx for sharing!

 3. Margriet schreef:

  ere komt jou toe volhouder!